C2M-Management | Verandermanagement | Biomimicry

Persbericht: Biomimicry 25 juni 2013

BIOMIMICRY: EEN NIEUWE, MEER EFFECTIEVE MANIER VAN VERANDERMANAGEMENT

25 juni 2013 – De wereld verandert. De noodzaak voor organisaties om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden is groot. Echter veel initiatieven om een verandering in een organisatie te bewerkstelligen lopen vaak uit op een jammerlijke mislukking. C2M-Management introduceert in Nederland ‘Biomimicry’: Dé nieuwe, effectieve wijze van verandermanagement.

Wat is Biomimicry?

Biomimicry is de wetenschap van het nabootsen van de beste biologische ideeën in de natuur om menselijke problemen op te lossen. Het concept is al eeuwen oud. De Eskimo’s leerden al te leven in iglo’s en zich warm te houden met pelsen, nadat zij het gedrag van de ijsbeer hadden bestudeerd.
De natuur biedt optimale oplossingen voor complexe vraagstukken. Kijkend naar hoe de natuur, met 3,8 miljard jaren ervaring, dingen aanpakt geeft bedrijven een competitief voordeel denk hierbij aan informatie uitwisseling, zelforganisatie en efficiënt werken.
Maar hoe werkt Biomimicry in de praktijk?
Veel managers krijgen de verantwoordelijkheid voor het begeleiden van grote en complexe veranderprojecten. Zij worden tijdens dergelijke projecten regelmatig geconfronteerd met uiteenlopende valkuilen en obstakels. Daarnaast spelen er steeds nieuwe verandereisen, zoals: Verandertrajecten moeten succesvoller, sneller en geruislozer verlopen. En met een faalkans van ruim 70% bij veranderingstrajecten is er bij managers behoefte aan nieuwe inzichten op het gebied van effectief en succesvol veranderen.
C2M-Management zorgt, met behulp van Biomimicry, dat er een eenduidige visie ontstaat en gedeeld wordt. Dat is immers essentieel voor draagvlak en gemotiveerde medewerkers in een veranderende omgeving. Door de koppeling met de natuur te maken kan het uiteindelijke doel van de verandering op een animerende en aimabele manier duidelijk worden gemaakt. Het resultaat is dat door de toepassing van Biomimicry bij de implementatie van grote complexe veranderingstrajecten de “success rate” met 20%-30% toeneemt.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Neem voor meer informatie contact op met Els Martijn (06-11 792 892 / els.martijn@c2m-management.nl of kijk op www.biomimicry.c2m-management.nl

C2M-Management is hét organisatieadviesbureau gespecialiseerd in verandermanagement en innovatie door te leren van de natuur. Dat betekent op een andere manier leren kijken, andere manier leren denken en gebaande wegen durven te verlaten. Loslaten was je hebt geleerd in je opleiding en met een vrije geest een probleem benaderen. Je laten inspireren door de natuur in ontwerp en oplossing.