C2M-Management | Verandermanagement | Biomimicry

Cursussen en workshops

Verandermanagement waar begin je, hoe pak je het aan. Hoe zorg je ervoor dat veranderen ook écht inspirerend wordt zodat grote groepen van collega’s ook actief participeren. Het gebruik van Biomimicry is een nieuwe maar zeer effectieve manier om veranderingen in organisaties vorm te geven en geaccepteerd te krijgen. Het is mogelijk om cursussen en/of workshops te volgen, in-house, op maat gemaakt, over de volgende onderwerpen:

 

Opleiding tot Biomimicry Business Change Manager

Verandermanagement in organisaties door middel van biomimicry modellen en technieken

Een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Business Change Manager waarna u als Biomimicry Expert de veranderingen in organisaties op een natuurlijke manier kan sturen/begeleiden. Strategische, operationele en innovatie gedreven veranderingen hebben een hogere succesfactor indien Biomimicry wordt toegepast. Michael Porter heeft in 2012 in New York aangegeven dat de oude modellen van bedrijfsstrategie en het kapitalisme dood zijn. Hij noemt dit een paradigmaverschuiving van pijn doen naar elkaar de helpende hand toesteken. Paradoxaal genoeg is de inspiratie om deze uitdagingen te overwinnen overal om ons heen te vinden: De Natuur. U leert in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om veranderingen efficiënter en effectiever vorm te geven.

Inhoud

Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de werkplek en een praktijksessie. De theoriebijeenkomsten geven u de theoretisch onderbouwing vanuit wetenschappelijk onderzoek en de modellen en technieken vanuit biomimicry toe te passen op veranderingstrajecten. Bij de opdrachten staan uw ervaringen centraal als verandermanager en uw visie op veranderen door middel van het toepassen van biomimicry en de rol die u daarin speelt. Tijdens de praktijksessie zal een specifiek onderwerp nader worden onderzocht en geanalyseerd waarbij de uitkomsten verder zullen worden toegespitst op de mogelijkheid tot het gebruik in een zakelijke omgeving.

Opbouw, duur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en 1 praktijkdag. De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 uur per week naast de theorie en praktijkdag.

Voor wie

De training is bedoeld voor mensen die leiding(gaan)geven aan een veranderingsproces. U bent bereid om nieuwe inzichten te absorberen en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het vlak van de kennis van de natuur, verandermanagement, integraal denken en communicatietechnieken. U heeft een HBO of academisch denkniveau en heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan andere inzichten om veranderingstrajecten succesvol te doorlopen, heeft u het idee dat de aanpak van veranderingstrajecten anders kan, wilt u handvatten krijgen om weerstand te verminderen dan is deze opleiding iets voor u.

Data en Locatie

Zie de website van het Biomimicry Centre: www.biomimicry-centre.com

Meldt u aan:

Inschrijven

Prijs

U betaalt voor de opleiding €4.250,00 (exclusief BTW). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal en arrangementskosten.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaalt u een bedrag van €210,00 (exclusief BTW). Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur: “Het beest in uw organisatie” geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature” geschreven door Janine M. Benyus, “The Nature of Business: Redesigning for Resilience” geschreven door Giles Hutchins en “Het veranderboek” geschreven door S. en W. Ten Have en B. Janssen. Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals: syllabus en hand-outs
Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 375,00 exclusief BTW.

 

Cursussen en Workshops

 

NIEUW

De onderneming van de toekomst:

Onze maatschappij verandert, hoe kunnen ondernemingen zich aanpassen aan deze veranderende omstandigheden? Deze workshop geeft inzicht in het nieuwe sturings- en leiderschapsmodel van de toekomst.Biomimicry

Het doel van deze workshop is om te begrijpen welke veranderingen nodig zijn om de onderneming van de toekomst te worden. De workshop duurt 2 dagdelen.

De workshop  ”De onderneming van de toekomst” zal inzicht geven in de verschillen tussen high-performance-companies en de onderneming van de toekomst. Daarnaast zal de rol van de manager/bestuurder zich moeten ontwikkelen om deze onderneming van de toekomst efficiënt en effectief te kunnen leiden. Zowel het thema organisatieinrichting als leiderschap komen dus aan de orde.
Na de lunch zullen een aantal voorbeelden vanuit de dierenwereld worden getoond om een idee te krijgen hoe de natuur met leiderschap omgaat.
Het laatste blok is een praktische opdracht waarbij een opdracht uitgevoerd dient te worden om de opgedane kennis ook te kunnen toepassen.

Tarief op aanvraag.
Biomimicry Introductie:

Maak kennis met Biomimicry. Wat is Biomimicry, hoe kan Biomimicry uw organisatie helpen met uw dagelijkse zakelijke problemen omtrent organisatie inrichting, projecten, innovatie, samenwerking en data issues. Onderwerpen die besproken worden zijn swarm intelligence, ecosystemen, diversiteit en informatieverwerking. Het eerste deel bestaat uit een theoretische inleiding, gevolgd door praktijkvoorbeelden waarna u zelf een casus uitwerkt. De workshop duurt in principe twee dagdelen, op locatie, maar is volledig door u met ons op maat in te vullen. Meer aanbod vindt u ook op onze biomimicry website.

Tarief op aanvraag.
Verandermanagement:

Verandermanagement, iedere manager heeft er tegenwoordig mee te maken, (dynamisch) veranderen. Veranderen vraagt echter om nog meer inzichten over onderwerpen zoals zelfsturende-teams, communicatievaardigheden, doelgericht werken, draagvlak creatie, projectvaardigheden etc. Onze workshop duurt in principe één dagdeel maar is volledig door u met ons op maat in te vullen.

Tarief op aanvraag.
Cultuur:

Cultuurverschillen veroorzaakt door overnames zowel nationaal als internationaal zijn niet te vermijden. Door actief deze verschillen inzichtelijk te maken creëert u meer begrip over de verschillende inzichten waardoor u direct effect ziet in een verbeterde communicatie. De workshop duurt in principe één dagdeel maar is volledig door u met ons op maat in te vullen.

Tarief op aanvraag.
Lean Management:

Efficient werken is vandaag de dag een vereiste om te overleven. De ervaring leert dat mensen vaak alleen verbeteringen binnen hun eigen verantwoordelijkheden oppakken terwijl juist verbeteringen vanuit de organisatie als geheel het meeste effect hebben. Om u en uw mensen een inzicht te geven in wat kleine aanpassingen voor effect hebben organiseren wij een praktische workshop waarin u al doende het begrip lean management ervaart. De workshop duurt in principe één dagdeel maar is volledig door u met ons op maat in te vullen.

Tarief op aanvraag.
Business Modelling:

Leuke initiatieven omzetten in een lucratief verdienmodel… Op basis van het canvas model begeleiden wij u in de modellering van uw business, inclusief het maken van een financiële prognose. De workshop duurt in principe één dagdeel maar is volledig door u met ons op maat in te vullen.

Tarief op aanvraag.
Financieel Management:

Het beheersen van kosten, het creëren van omzet en cashflow optimalisatie, in deze tijden van groot belang. Wat betekenen deze financiële begrippen en wat hebben ze met elkaar te maken. Hoe kunt u geld besparen en/of aantrekken. Onze workshop geeft u inzichten in al deze onderwerpen en hoe deze met elkaar samenhangen. De workshop duurt in principe één dagdeel maar is volledig door u met ons op maat in te vullen.

Tarief op aanvraag.
Social Media:

Websites, apps, twitter, linked-in, facebook, youtube etc. nieuwe, vaak goedkope manieren om uw producten en diensten te promoten. De werkelijkheid is iets gecompliceerder. De do’s en don’t worden u uitgelegd net als de kansen en valkuilen van het gebruik van social media voor uw organisatie.De workshop duurt in principe één dagdeel maar is volledig door u met ons op maat in te vullen.

Tarief op aanvraag.
Projectmanagement:

Het managen van projecten vraagt naast kennis over het onderwerp ook inzichten over structuren, leiderschap en communicatievaardigheden. Tijdens deze workshop komen onderwerpen aan de orde zoals Prince2: hoe pas is dit toe, conflicten: hoe los ik deze op, interventies: wanneer en op welke manier, diverse leiderschapsstijlen en communicatiestijlen. De workshop duurt in principe één dagdeel maar is volledig door u met ons op maat in te vullen.

Tarief op aanvraag.
Risk Management:

Risico’s zijn een integraal onderdeel van elke organisatie. Het inzichtelijk maken, beheersen en controleren van deze risico’s zijn dan ook een vereiste voor elke professional, niet alleen de financiële. Onderwerpen zoals operationele risico’s, financiële risico’s, governance, hedging en ethiek zijn thema’s die besproken worden tijdens deze workshop. De workshop duurt in principe één dagdeel maar is volledig door u met ons op maat in te vullen.

Tarief op aanvraag.

Bent u geïnteresseerd geraakt, neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een passende offerte: telefoon 06 – 11 792 892 of schrijf u meteen in:
Inschrijven